Pensioen BV, interessant voor u?

Met dank aan Jaap  Cuperus van de Pensioenadviesgroep te Leeuwarden, ontvingen wij de volgende wetenswaardigheid.

Pensioen BV interessant voor u?

In samenwerking met de pensioenadviesgroep krijgt u  een advies op maat.

Veel directeur aandeelhouders hebben in een ver verleden hun pensioen verzekerd bij een verzekeringmaatschappij. Inmiddels is gebleken dat veel van deze verzekeraars aanzienlijke kosten in hun tarieven hebben verwerkt die geen positieve invloed hebben op de uiteindelijke opbrengst.

De pensioen BV kan een goed alternatief zijn voor de pensioenverzekering, u kunt de premie die u nu betaalt aan uw eigen pensioen BV overmaken, en vervolgens beleggen. Het partner- en wezenpensioen kunt u vanuit de BV bij een verzekeraar (her)verzekeren. De tarieven hiervoor zijn de afgelopen jaren bijna gehalveerd. De waarde van uw pensioenverzekering kunt u desgewenst over te dragen naar uw Pensioen BV.

Wat maakt de pensioen BV nu zo interessant?

U bepaalt zelf hoe en waarin u uw pensioengeld belegt. Uiteraard brengt een pensioen BV ook kosten met zich mee, maar deze zijn helder, transparant en vaak beduidend lager dan de kosten welke momenteel door verzekeraars worden gehanteerd.

Daarnaast kunt u, onder voorwaarden, uw pensioenkapitaalgebruiken voor de financiering van uw onderneming of uw eigen woning.

Ook voor de dga die zijn pensioen in “Eigen Beheer” uitvoert is de pensioen BV een interessante optie, u bent namelijk direct af van allerlei waarderingsperikelen (fiscale waarde, commerciële waarde etc.)

Een extra argument is, dat nagenoeg alle verzekeraars op dit moment geen pensioenverzekeringen meer aanbieden aan de dga. Ook de bestaande verzekeringen worden niet aangepast aan de gewijzigde ontwikkeling in kosten etc.